← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/59304

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Lavonas

Sukurta: 2011-12-12 03:18:11

Kaip suprantu kūrinys senas, ir vargu ar bus taisomas. Tad pastaba dėl publikovimo: arba reikia pateikti išnašas, arba prie žemėlapio pridėti žodynėlį, kuriame būtų paaiškintos svarbios sąvokos, pvz.: migras, kverlas, alaudžeras ir t.t.

Husarai (grynakraujai italai?), patricijai ir visa kita tautų ir titulų (husarų admirolas?) mišrainė... Na, vis dar manau, kad tai alternatyviosios realybės istorija, tai tokį bardakėlį galima pateisinti.

Et, prisiminiau zenitą, Sanikovo žemę ir kitas panašaus kvapelio knygas, jau senokai panašių nevarčiau, tai su malonia nostalgija viskas susiskaitė. Nors pati atmosfera man kažkiek priminė "Gyvenamą salą", su visomis slaptomis policijomis, konfliktuojančiomis valstybėmis, draudžiama literatūra ir primityvumo/technologijų deriniu.

Labai geras stilius, todėl visiškai nesunku skaityti ilgus aprašymus. Norėtųsi gal labiau išryškintų personažų, bet čia jau subjektyvu, suprantu, kad pasirinktas žanras įpareigoje labiau koncentruotis į veiksmą, nei į pačius veikėjus.
Kaip užkietėjusiam sunkiosios sc fi fanui - malonu buvo sugrįžti į fantastinės literatūros ištakas.
Gerai parašyta, skaitysiu toliau.