← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/56579

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Laukinė Obelis

Sukurta: 2011-08-07 00:06:21

Ir aš pritariu žamiau pasisakiusiems.
Prisipažinsiu, kad nemažai palyginimų bei vaizdinių mane sužavėjo, bet tik kaip pavyzdžiai, o ne kaip būtent šiam tekstui reikalingi elementai. Matosi, kad rašant labai stengtasi ir, manau, persistengta. O jei tik autorė atsipalaiduotų, viskas gal būtų žymiai geriau. Nesupraskit neteisingai - anaiptol nesu tik veiksmu paremtos prozos šalininkė, manau, gal net ir šis gabaliukas būtų visai nieko daugmaž toks, koks jis yra dabar, tik ne kūrinio pradžioje.
Na, o jei jau aklai bandytume išpešti tai kas geriausia iš to, ką turime, galbūt viską reikėtų apversti aukštyn kojom ir pradėti nuo varpų, nes varpų skambėjimas jau savaime kelia intrigą, kadangi tai skelbia kažką svarbaus: laidotuves, krikštynas, vestuves ar kitą svarbią žinią. O tada jau galima būtų neskubant kurti nuotaiką, tada ir apie šliaužiančią minią būtų visai įdomu skaityti.
Linkiu sėkmės. :)

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2011-08-05 15:23:10

Ar tai tikrai romano ištrauka? Ar pasidomėjot, kas yra romanas, kokia jo sandara?

Tekstas, kaip rašė Prozaikas, sunkus ir aprautas. Rašykit paprasčiau. Tada ir skaitytojui bus lengviau. Stenkitės atsisakyti klišių, tokiu kaip antai „lietaus ašaros“. Pasakokit nuosekliau, lėčiau. Tokioje mažoje ištraukoje tiek daug pasakyta, o aplinkos paveikslas vis vien nėra pilnas. Jei pasakotumėt lėčiau, daugiau pasakytumėt detalėmis.