← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/51800

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-21 15:30:44

P.S.
nesuklydote, kad padalinote kūrinį į dvi dalis. (būčiau tikrai neperskaičius antrosios (Voiceko regėjimų.)

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2011-01-20 11:59:21

Tekstas man patiko. Aktuali tema, tačiau nedidaktiška, neutrali, leidžianti skaitytojui pačiam susimąstyti.
Net ir vietoje apie regėjimus palikta puiki vieta interpretacijoms - Vanda kažko klykė, vadinasi, matė apniokotą džipą. Tačiau kartu to lyg ir nebuvo. Žodžiu, puikiai sumeistrautas tekstas.
Be to, sukūrėt atmosferą. O tai, mano nuomone, viena svarbiausių teksto detalių. Ir, žinoma, autoriaus talentas.

Tik va, klaidelių yra šiek tiek. Skyrybos, stiliaus. Deja, neturiu laiko jų rankiot ir čia cituot, bet jei pasitikit manim ir norit, kad ištaisyčiau - tik tarkit žodį man privačiai :) Na, viena klaida labai įstrigo: lietuviai įpratę sakyti "kiniečiai", tačiau reikia sakyti kinai. Kaip, pavyzdžiui, Čekija-Kinija, čekai-kinai. Juk nesakom čekiečiai :)
Dar pavadinime ištaisiau klaidą: Naujieji metai - iš didžiosios tik pirmasis žodis.
Ir perkėliau abi dalis į Proza>Novelė.

Ačiū už puikų tekstą :)

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-19 15:47:12

šiaip visas pasakojimas, tai neįdomus, bet atkarpos jo, tam tikra jo dalis, tai patiko. Būtent konkrečiai, tai jo lyr.her. regėjimai. (tai yra, Voiceko regėjimai, ir jo loginis pamąstymas – tai loginis surišimas to, ką jis regi, su tom katėm kurios šnypščia, šiaušiasi, jas gena šalin, ir kažką renka pakasusios sniegą moterys - tikriausiai žuvis?.. , ir tas senukas - labai įdomus herojus, ir visa ta šeimyna, lyg nykštukai iš požeminių, paralelinių pasaulių, apie kurių egzistavimą niekas net neįtaria... ----- žodžiu, patiko Voiceko regėjimai, ir jo plaukianti būsena prieblandoje aplankiusi jo sąmonę šešios valandos iki petardų ir saliutų triukšmingo piko). tos atkarpos jūsų šiame pasakojime kurios yra "Voiceko regėjimai", ganėtinai gyvos ir atmosferiškos.