← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/48219

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2010-09-19 15:30:10

...sklandus ir labai įdomus, intriguojantis greičiau perskaityti. Patiko.

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2010-09-19 13:49:50

Kaimynui: "Na, pavyzdžiui iš kur Būtėnas nuvykęs keletą metų atgal galėjo gauti vagnorkų? Nemanau, kad kas nors tais laikais keitė litus į vagnoriaus fauną." Taigi žmogus pats savo namuose turėjo sukaupęs taip ir nepanaudotų vagnorkų. O kad pinigai buvo kaip nors mainomi, keičiami, tai kūrinyje netgi neužsiminta.
Yra spausdinimo klaidų (tiksliau - skenavimo, nes tekstą nuskenavau ir programa, kuri konvertavo vaizdą į tekstą, spausdintus raštmenis nuskaitė ne visur taisyklingai ir tiksliai. O pats nelabai atidžiai peržiūrėjau galutinį tekstą. Yra ir mano paliktų klaidų.
Kaimynui dėkoju už teisingus pastebėjimus. Reikės moderatorių paprašyti, kad pakoreguotų tas taisytinas teksto vietas.
Dėkoju ir visiems kitiems komentavusiems.

Anonimas

Sukurta: 2010-09-19 11:27:47

"Jis pažvelgė į jos veidą nė kiek nesupykęs" AR negeriau būtų išvengiant įvardžių kartojimosi, kad Jis pažvelgtų ne į (jos) o į žmonos veidą? O gal ta žmona ir vardą dar turi?
"Ir kokia ji? — susidomėjo ji. — Iš kur traukei šitiek pinigų?
Vyras pasiruošė jai paaiškinti
— Ne „Moskvičius“, aišku."
(VYras pasiruošė jai paaiškinti) čia visiškai nereikalingas ir nieko nepasakantis balastas. Mesčiau velniop.
Dar kartą pasikartosiu dėl įvardžių gausos. dauguma jų visiškai nereikalingi. Pvz:
" Tiesa, butelį „samanės“ teko jam pastatyti" Kam reeikalingas tas (jam)? Juk ir taip aišku, kam ir už ką.
"— Tada, aišku, buvau gerokai paėmęs... — pasiteisino Kazys, atremdamas josios puolimą." Na, kam reikalinga tas (josios)? Juk veiksme dalyvauja tik du veikėjai. AIšku, kad ne ta laiko mašina, o žmona vyrą puola.
" Dabar liepa, o pats buvau keletą metų atgal." Sakinys tikrai prastas. KUr buvote keletą metų atgal. Praeityje? Tuomet taip ir reiktų rašyti. Tioesa apie tai kalbame ankstesniame sakinyje, bet juk viskas pilnai tilptų ir viename. IR jau visiškai netinka sugretinimai (dabar liepa) ir keletas metų atgal. Jei minimas mėnuo, tai reikėjo ir keltis keletą mėnesių, o jei jau deportavotės keliems metams tai ir reikėjo paminėti, kad dabar 2010 liepa., Arba kad 2010 arkiti metai.
"... nes nebuvo nukentėjusių nuo tariamos spekuliacijos ar apvogtų" jei jau rašote, kad nuo spekuliacijos, tai reiktų rašyti kad ir nuo vagysčių jau vien dėl to, kad apvogtų paprasčiausiai nukentėjusiųjų būti negali.
" Ir vis dėlto to kaimynus labai domino, kas per keistenybės vyksta pašonėje. " TIkiuosi, kad žodelis (to) tai spausdinimo klaida.
" Ne viena smalsi moteriškė atkreipė, kad Agnė labai retai vaikštinėdavo į miesto parduotuves ar turgų. Aišku, šiais laikais. Prekybos centruose ir mažose krautuvėlėse nematydavo ir jos vyro."
Niekaip nesuprantu kam reikalingas sakinys: Aišku, šiais laikais" Ką jis duoda. JUk ir taip aišku, kad anais laikais prekybos centrų nebuvo, o ir laiko mašinos taip pat. Na o tuomet ir kaimynei nebuvo kuo domėtis. taigi sakinys - balastas.
O štai čia nesąmonė "... vietos bendruomenei trūko kantrybė stebint apleistą Būtėnų būstą " JUk ką tik rašėte, kad visokios gėrybės plaukte plaukė į Būtėnų namus.
Visomoje kūrinio siužetas įdomus. Kiek nuvylė tik pati pabaiga, nes neturi nieko bendro su pasakojimu. Yra loginių (šiokia tokia logika reikalinga ir fantastikoje) klaidų. Na, pavyzdžiui iš kur Būtėnas nuvykęs keletą metų atgal galėjo gauti vagnorkų? Nemanau, kad kas nors tais laikais keitė litus į vagnoriaus fauną.

Vartotojas (-a): Gaiva

Sukurta: 2010-09-19 06:04:41

Jau pamaniau,kad samanę varė. :D
"Skaniai "perskaičiau.

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2010-09-19 02:34:06

Su dideliu įdomumu perskaičiau. Rašot fantastiškai. Ir tai tiesa. Man labai patiko. O juk tai rašyta labai seniai...