← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/32335

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2009-04-18 16:35:27

Pats darbelis.. na skaityt galima, bet, nežinau kaip kitiems, pastangų įdėt reikėjo, kad mintys nenuklystų į lankas, nes skaitai skaitai ir matai, kad jau atitrūkai nuo teksto. Visgi, yra gerų minčių, tik gal jas kitaip pateikt reikėjo. Tačiau, ne apie tai norėjau pasakyt, perskaičiau komentarus ir pagalvojau, kad tavo reakcija tiesiog juokinga. Jei jau įdėjai kokį nors darbą, nesitikėk, kad visi tuoj puls girti koks jis nuostabus ir geras. Nesi tobula ir "klaidos sindromui" toli iki to. Gavai kritikos, vadinasi kažkur yra kažkas, ką turi taisyti. Perkelė į moksleivių kūrybą? Vadinasi kažkas yra tikrai ne taip ir reikia susimąstyti kas, o ne aiškintis, kad nepretenduoji į rašytojus. Ir dar. Tu publikuoji darbą, vadinasi, jau turi būti jį suredagavusi ir sutvarkiusi kiek leidžia tavo jėgos arba prieš tai duok redaktoriams pataisyti, nes mes irgi norime matyti gražų darbą, su kiek įmanoma mažiau klaidų. Tad, sėkmės kūryboje, kurk ir toliau, bei mokykis priimt kritiką. ;)

Vartotojas (-a): Mūza Erato

Sukurta: 2009-04-09 08:16:36

Laba diena, kai supykstu, ar susinervinu, imu rašyti punktais, tad štai:
1. Už klaidas atsiprašau, pati esu lietuvybės šalininkė, todėl pripažįstu: esu kalta, labai kalta.
2. Mane perkėlėt į moksleivius? Tikrai? Tai gal save persikelkit į skyrelį "Robotai"? Nes kiek čia būnu, nei vienas moderatorius ar kritikas (išskyrus Ramunę), neparašė nei vieno žmogiško komentaro. Nė vieno. Tik tecnika technika technika. Suprantu, kad labai svarbu yra taisyklinga kalba, bet aš ir nepretenduoju į Rašytojus. Čia viso labo tik internetinis puslapis, ir, beje, kiek domėjausi, mažo populiarumo. Atleiskite.
3. Jei kiekvienas kuriantis galvotų apie savo gramatines, semiotines, semantines klaidas, atimtų darbą iš korektorių, redaktorių ir moderatorių. Puikiai ir pagrįstai galiu cituoti redaktorių nuomonę, nes jie rašytojams taip sako (bet čia užsienyje): Jūs tik rašykite, negalvokit apie jokią skyrybą ar klaidas. Mes pataisysim, o jūs tik gimdykit idėjas (nes mes, sausuoliai, nesugebam). Esmė - ne tame, supraskit pagaliau.Užsienyje kritikai ir redaktoriai autorius, kokie bebūtų, gerbia, skatina, padrąsina, o čia - pikti kritikėliai tik ir trokšta sudoroti jaunuosius kūrėjus. Epideme prajuokino, rimtai, aš gi esu šeštus metus antram kartui palikta dešimtokė :-)
4. Jei jau rašau taip prastai, tai nerašysiu (tik šitam puslapyje, nesidžiaukite, kad visai neberašysiu), ir jums neteks tokia garbė po dešimt metų sakyti: "Šitas žmogus savo kūrybinėj pradžioj brendo po mūsų stogu".

štai ir atsakymas.

Vartotojas (-a): Mūza Erato

Sukurta: 2009-04-09 08:19:32

p.s. Ką tik supratau, kodėl į moksleivius buvo užsigeista mane perklelti :-) tieisog juokas ima isterinis :-) Jei koks, na, sakykim, Sigitas Parulskis parašytų rašinų tema: "Kai buvau darželinukas", turbūt nesigėdytumėt ir jo permesti į kokius "Vaikų kūryba", ar "Darželio vaikų kūrybiniai bandymėliai" :-)

Vartotojas (-a): apideme

Sukurta: 2009-04-07 10:41:28

Šį kartą skaityti buvo gan įdomu. Pasitaiko mano galva tokių naivokų, "orinių" mintelių, tačiau pati kūrinio idėja, išsakyta subjektyvi nuomonė kaip pasaulio regybos versija man patiko. Tai jau pradžia kažko lukštenimosi iš autorės vidaus, kažkas jau yra tokio tvyrančio tarp eilučių... pradžia :)

Vartotojas (-a): apideme

Sukurta: 2009-04-07 16:36:21

nepastebėjau: autore - autorĘ

Vartotojas (-a): apideme

Sukurta: 2009-04-07 16:34:19

Galbūt moderatorė Daiva galėtų paaiškinti Ž.Ž. taisykles? Niekaip nesuprantu kaip 22 metų Mūza Erato galėtų būti moksleivė? Negalėtų. Tad kūrinys perkeltas siekiant ko? Kur čia slypi Jūsų logika? O pagarba kitam asmeniui ? Gal tuomet tiesiog trinkit tuos autorius kurie jums nepatinka. Bus ramiau ? Mano supratimu, jeigu žmogus rašo jau labai labai prastai, tai galima mandagiai pakritikuoti, o ne rengti kažkokią susidorojimo akciją... perkelti į moksleivius.... juk čia paprasčiausiai pažeminate autore.. neteisinu Mūzos Erato, sutinku, kad silpnai rašo, tačiau man Jūsų vietoje būtų ne mažiau gėda. Liūdna labai....