← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/16082

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pilvotukas

Sukurta: 2007-08-05 19:04:31

gyvenimo saulėlydis
vaiko šypsena Osvencime
jūros ošimas po cunamio
A.Enšteino liežuvis

Vartotojas (-a): voverux

Sukurta: 2007-08-05 19:18:42

:) priimu. Bet turėjau minty klausimą, kaip tokia pat apraiška paveikia skirtingus žmones. Vaiko šypsena Osvencime ir yra vaiko šypsena Osvencime. Man rodos ji ir bus vienodai suprantama geros valios valios žmonių. Tačiau yra tam tikri dalykai, kuriuos visi priima vienodai. Tam tikros vertybės. Tai, kas jiems yra gera. Ar ne?

Vartotojas (-a): gungnir

Sukurta: 2007-08-05 21:07:15

Grožis egzistuoja savaime, nesvarbu nei kultūros, traktuojančios jį skirtingaim, nei tam tikri sutapimai, kaip saulėlydis, jūra ir t. t. tai kažkas kas egziztuoja ir niekad nekinta, tai yra tiesa, o mes žinome tik teisybę, o tai yra tai, kas mūsų manymu teisinga.
Pavyzdžiui pasaulis yra apvalus, sukasi aplink saulę, tai yra tiesa, o tai, kad jis laikomas dramblių ar banginių, kad saulė sukasi apie žemę, buvo tik daugybė teisybių, Taip ir su grožiu yra.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-08-05 22:02:57

Vadinamas aukso pjūvis - "золотое сечение" ---- harmonija ir yra grožis. Ji visada yra gamtoje; mes jo (aukso pjūvio) tą buvimą fiksuojame - jaučiame, apžiūrinėjame penkiais pojūčiais;
visa kita, kas yra, dar už tų penkių, jau nebefiksuojame, bet jei ir fiksuotumėme - turėtumėme daugiau pojučių, vis gi tai būtų aukso pjūvis, jis yra visatoje. Visada kažkas yra kieno nors atžvilgiu, tai gi gamtoje - visatoje be kurios nebūtų ir Žemės, viskas visko atžvilgiu yra aukso pjūvyje. Na būna, kad vėniems patinka labiau saulėtekis, kitiems saulėlydis, vieniems pavasaris kitiems ruduo, bet visada ten viskas yra susiderinę, nepažeistas aukso pjūvis, ne paveikslėlyje 60x40, o nedalomoje visatoje, Žemė jos dalis. Grožis yra nematomas - aukso pjūvis, forma, jau pasekmė to aukso pjūvio buvimo. Mes matome pasekmę (ir tai ne visą), ją uodžiame, girdime ir t.t.
Bet gungnir gerai kalba. Paslapties tikriausiai jokios ir nėra, mes turime tik penkis pojūčius, ir dar protą, kuris pajėgus yra grožį suvokti - vertinti (tik per penkis, tiek kiek duota, pojūčius) tai jis jo aukso pjūvio dėsnio nemato dar daugiau, pavyzdžiui,kaip šikšnosparnis,turi pojūtį, kurio mes neturime, ir juo fiksuoja pasaulį,
tik jis to nesuvokia - dar nenupiešė nei vieno šikšnosparnio, ar ugnies neįskėlė, o naudojasi tuo savo pojūčiu, tik, kad išpildyti egzistenciją būnant šikšnosparniu, tokia gyvybės forma.
Tai gi grožis yra aukso vidurys - pjūvis; dėsnis visatoje, o žemė jos sudėtinė dalis(visatos), kuri neatsiejama.
Žmogui norėti įminti šią paslaptį, tai tolygu gimti be regėjimo, klausos, ir norėti sužinoti, kaip praregėti, arba girdėti ir kas tai yra.Tai mes tik penkiais pojūčiais fiksuojame aukso vidurio dėsnį (nekalbu apie aparatus, kurie ir ultragarsą fiksuoja, tačiau, mes jo nefiksuojame savo pojūčias, o jis gamtoje yra, ir neatsiejamas nuo visumos, ir daug as yra, ko mes nejaučiame, nes neturime pojūčių tam jausti, kas yra.).

Grožis išgelbės pasaulį, tai ir reiškia, pasaulį gali išgelbėti nuo katastrofų pusiausvyros išlaikymas visame kame - žmonijos veikloje. Kada nors užaugs pinigų medis, mes jų prisiskinsim, nueisim pas dėdę DIEVĄ ir nusipirksim aukso pjūvį.gal ne mes, gal ateinančios kartos, pavyzdžiui Nijorkiečiai, Lietuva jau bus užlieta, nuo atšilimo Žemėje, nes gamtoje jis visad yra - aukso pjūvis. Ir tada žmoija nusipirkus tą dėsnį išgelbės save, kad būtų pasaulyje gyvybės, nes principe ji negali visatos sunaikinti, tai ir to dėsnio.
visur kur yra harmonija yra grožis. Šiame kūrinyje, mano nuomone yra džiaugsmas, kad yra grožis. Džiaugsmas, kad gyvendamas jį suvokti gali. Tai man atrodo, džiaugsmas, kad esi žmogaus gyvybės formoje.